Sociale kaart

Ben jij ouder of verzorger van een (chronisch) ziek kind of een kind met een beperking onder de 18 jaar? Heb je het gevoel dat je veel ballen in de lucht moet houden? Voel je je wellicht overbelast door de hoeveelheid aan zorg? Of lig je ’s nachts wakker omdat je je zorgen maakt over je kind, je gezin, je werk of je relatie? Weet dan dat er hulp is om jou te ontlasten en te ondersteunen.

Deze pagina geeft je een zo goed mogelijk overzicht van de hulp en ondersteuning die er is. Met verwijzingen waar je een bepaalde zorgprofessional bij jou in de buurt kunt vinden. Hieronder vind je een aantal thema’s. Dit zijn thema’s waarop je je overbelast kunt voelen. Als je op het thema klikt, vind je verschillende onderwerpen die bij dat thema horen. Daar lees je meer over de mogelijkheden om op dat onderwerp hulp te krijgen.

Kom je er met deze informatie niet uit of heb je het gevoel dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd? Neem dan contact op met het meldpunt Juiste Loket. Dat is bedoeld voor ouders die vragen hebben over de langdurige zorg of niet weten waar zij voor zorg of ondersteuning naartoe moeten.

www.juisteloket.nl | telefoon 030-7897878 | e-mail: meldpunt@juisteloket.nl.

Staat er informatie op deze website die niet juist is of onvolledig? Neem dan contact met ons op via info@kindenziekenhuis.nl.

Ga naar het thema waar jij op dit moment de zwaarste last ervaart en vind de juiste zorgprofessional.

Voor ouders van een ernstig ziek kind, een kind met een levensduurverkortende, levensbedreigende of complexe somatische (medische) aandoening is er ook de ‘Wegwijzer’ per regio.