Patiënteninformatie

Een opname in het ziekenhuis of een medische (be)handeling is vaak spannend en ingrijpend. Je weet vaak niet wat je te wachten staat. Een duidelijke en afgestemde voorbereiding is erg belangrijk. Dit geeft meer gevoel van controle over de situatie en vermindert de kans op trauma.

Bereid jezelf of je kind zo goed als mogelijk voor op de (be)handeling, opname of het onderzoek. Verzamel ook informatie over de zorgorganisatie. Het kan ook zo zijn dat je nog helemaal niet exact weet bij wie of welke zorgorganisatie je het beste terecht kunt. Hieronder vind je de informatie die jou daarbij helpt.

E-learning

Kies een kindgericht ziekenhuis

Op deze website is voor elke zorgorganisatie aangegeven of zij een Smiley hebben of niet. Voor ziekenhuizen wordt ook nog afzonderlijk aangegeven welke voorzieningen het ziekenhuis het kind en ouders te bieden heeft. Met deze informatie wordt het kind en de ouders een hulpmiddel aangereikt om te kiezen voor de zorgorganisatie die het best aan hun wensen voldoet. Als aan een zorgorganisatie een of meer Smileys is toegekend, wordt dit bij de betreffende gegevens op de website vermeld. Bij de naam van de zorgorganisatie is dan een Bronzen, Zilveren of Gouden Smiley afgebeeld.

Kies een kindgericht ziekenhuis

Sociale kaart

Ben jij ouder of verzorger van een (chronisch) ziek kind of een kind met een beperking onder de 18 jaar? Heb je het gevoel dat je veel ballen in de lucht moet houden? Voel je je wellicht overbelast door de hoeveelheid aan zorg? Of lig je ’s nachts wakker omdat je je zorgen maakt over je kind, je gezin, je werk of je relatie? Weet dan dat er hulp is om jou te ontlasten en te ondersteunen.

Onderstaande link geeft je een zo goed mogelijk overzicht van de hulp en ondersteuning die er is.

Sociale kaart

Psychosociale kaart
Zorgkaart Nederland

Zorgkaart Nederland

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. De website bied je informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

ZorgkaartNederland

Mijn Kinderarts

Mijnkinderarts.nl is dé bron voor publieksinformatie van de NVK – de Nederlandse vereniging voor Kindergeneeskunde.

Mijn Kinderarts

Mijn Kinderarts