Academy & Ervaringsmonitor & Kwaliteitschecks

Stichting Kind en Ziekenhuis haalt al 45 jaar kennis op vanuit verschillende perspectieven. Hiermee ontwikkelen we de visie vanuit het perspectief van kind en gezin. Vanuit ervaringsexpertise adviseren, stimuleren en bevorderen wij kind- & gezinsgerichte zorg.

Wij stimuleren en bevorderen op verschillende manieren het gebruik van onze kennis en deze producten. Die leiden tot voelbare verandering in de praktijk. Daarnaast geven wij voorlichting, fungeren wij als helpdesk & sparringspartner en brengen wij op diverse manieren patiëntenperspectief in de medische zorg. Door middel van ons netwerk in de kindzorg weten we wat er leeft, helpen wij verbinden en helpen wij bij het verspreiden van goede voorbeelden.

Dit doen wij onder andere door het doen van onderzoek, het ontwikkelen van tools, handreikingen en andere praktische producten en actief bevorderen van ontwikkeling in de praktijk. Ontdek de alle voordelen van het Academy lidmaatschap hieronder!

Lees hieronder meer over en download meer informatie van onze Academy Ervaringsprofs Kindzorg en het volledige aanbod, Ervaringsmonitor©, Leergang Family Integrated Care en Kwaliteitschecks & Smileys.

Meer info?

Academy Ervaringsprofs Kindzorg

Samenwerken en -leren vanuit onze ervaringsexpertise aan de kindzorg van de toekomst!

Patiëntenperspectief is onmisbaar in de zorg van thuis tot en met het ziekenhuis. De Academy Ervaringsprofs Kindzorg stimuleert en ondersteunt alle (kind)zorgorganisaties bij het bereiken van kind- & gezinsgerichte zorg vanuit het perspectief van kind en gezin, welke voelbaar is in de praktijk. Wij zijn ervaringsprofessionals in de kindzorg vanuit het perspectief van het kind en het gezin met kennis gebaseerd op individuele en collectieve ervaringen, kennis en kunde. Vandaar Ervaringsprofs Kindzorg!

Voor wie?

De Academy Ervaringsprofs Kindzorg is er voor zorgorganisaties. Van ervaren professionals tot starters in de kindzorg en kwaliteitsmedewerkers.

Wat houdt het in?

De Academy beoogt om nóg meer samen de kindzorg van de toekomst te bevorderen met onze leden. Als lid kun je hierdoor o.a. exclusief gebruik maken van de volgende onderdelen:

 • Online Academy Community
 • Online Academy Kennissessies, voor meerdere medewerkers 
 • Inzet lidmaatschaps-adviesuren: keuze uit 50 onderwerpen via Academy KeuzeKaart

Op de overige onderdelen van de Academy Ervaringsprofs Kindzorg ontvang je een ledenkorting, denk aan:

 • Ervaringsmonitor© – Onze PREM kindzorg op basis van storytelling
 • Leergang Family Integrated Care, per persoon of per groep
 • Kwaliteitschecks op zorgprocessen, -paden of patiëntreizen
 • Extra scholing via lezing, workshop of masterclass via Academy KeuzeKaart

Dankzij jouw lidmaatschap

Bovendien werk je door jouw Academy-lidmaatschap mee aan nóg betere zorg voor alle kinderen, jongeren en gezinnen in Nederland. Door jouw lidmaatschap brengt Kind & Ziekenhuis deze kennis ook naar andere zorg- en belangenorganisaties en politiek, onder andere door richtlijnontwikkeling en andere kwaliteitstrajecten.

Gebruik van de Ervaringsmonitor© geeft inzicht:

 • Inclusief live online interactief rapportage StoryBoard
 • Eigen vragen toevoegen mogelijk
 • Speciaal StoryBoard voor de KinderAdviesRaden
 • Management rapportage te printen in PDF
 • Inclusief NPS score
 • Ook een versie beschikbaar voor volwassenzorg

Onze PREM voor de kindzorg

Storytelling-instrument: Ervaringsmonitor©

Kind & Ziekenhuis heeft de Ervaringsmonitor© ontwikkeld als instrument voor zorgorganisaties die zorg aan kinderen bieden. De Ervaringsmonitor is een storytelling instrument om inzicht te krijgen in de kind- en gezinsgerichtheid van de zorg. Hiermee kunnen kinderen, jongeren en ouders 365 dagen per jaar, 24 uur per dag ervaringen delen over de zorg. Ervaringen in de zorg zijn subjectief en mede afhankelijk van kwaliteit van leven. Een ervaring is daarom niet te meten in slechts cijfers, een persoonlijk verhaal zegt veel meer dan een getal.

 

Meer info? Ervaringsmonitor© Unieke tool voor ophalen van ervaringsverhalen van kinderen, jongeren en ouders

Meer info over de Leergang Family Integrated Care? Klik hier

Kwalteitschecks & Smiley Trajecten

Kwaliteitsontwikkelingstraject op maat of met Smiley methodiek. Van opzetten, begeleiden tot toetsen van zorgprocessen, zorgpaden, patientreizen of afdelingschecks op basis van onze criteria kind- & gezinsgerichtheid.

Meer info over kwaliteitschecks en over onze Smileys: Klik hier

 

K&Z-SMILEY-GOUD