KinderAdviesRaad

Hee! Welkom op onze pagina van de KinderAdviesRaad (KAR) van Stichting Kind en Ziekenhuis. Wat willen wij met de landelijke KAR? Ervoor zorgen dat er kinderen en jongeren wordt geluisterd! Maar dat niet alleen. We willen ook dat er echt dingen gedaan gaan worden. Want wij vinden het belangrijk dat onze stem gehoord wordt. Want niemand weet beter wat kinderen willen dan wijzelf!

Ben jij een (zorg)professional en heeft jouw zorgorganisatie een KinderAdviesRaad of overwegen jullie een KinderAdviesRaad te starten? Klik hier voor waardevolle handboeken, tools en overige informatie.

KinderAdviesRaad KAR

Meedenken en advies geven

We zijn een groep kinderen en jongeren die meedenkt over vragen en adviezen geeft aan Kind & Ziekenhuis. Waarover? Over allerlei zaken over de zorg aan kinderen. Kind & Ziekenhuis is een organisatie die zich inzet voor het zieke kind, thuis, op school en in het ziekenhuis.

In onze KinderAdviesRaad zijn broertjes en zusjes van zieke kinderen ook welkom. Maar ook kinderen die nog nooit in een ziekenhuis zijn geweest! De leden komen uit heel Nederland. Meestal vergaderen we online, zo’n 8 keer per jaar. En 1 keer per jaar wordt er een leuke dag georganiseerd voor alle KinderAdviesRaden van zorgorganisaties in Nederland.

Vragen of meedoen?

Heb je vragen of wil je meedoen, stuur ons een berichtje via KAR@kindenziekenhuis.nl of bel ons op 085 020 1265. Wij bellen of mailen je persoonlijk terug!

Wil je meedoen of meer info? Dan plannen we altijd eerst een kennismakingsgesprekje in om meer te vertellen en te zien of je het leuk vindt. Ben je onder de 16 jaar? Vraag je dan ook even toestemming aan je ouder(s)?

Groetjes en hopelijk spreken we je snel!

Annemijn & Mara,
Voorzitters Landelijke KAR Kind & Ziekenhuis

Meer weten over jouw rechten in de medische zorg? Ga naar onze website: mijnrechtenalsziekkind.nl

Een goed werkende KAR in jouw organisatie? Lees verder!

Handvest-Kind & Zorg

Vacature

Kom jij ook in onze Landelijke KinderAdviesRaad?

Ben jij ± tussen de 10 en 18 jaar? Heb jij ervaringen met kindzorg (bij jou of in je omgeving)? Of zou je het gewoon heel leuk vinden om hierover mee te praten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Stichting Kind en Ziekenhuis wil graag weten wat er goed gaat en wat er beter kan in de zorg voor kinderen en jongeren. Wij vinden het belangrijk dat jullie stem gehoord wordt. Daarom luisteren wij naar wat jullie te zeggen hebben en zorgen wij dat de professionals in het ziekenhuis, thuis of ergens anders hier ook naar luisteren samen met jullie. Inmiddels doen we dat al ruim 43 jaar.

Wat is een landelijke KinderAdviesRaad?

Wij zijn een groep kinderen en jongeren die hun mening en advies geeft over dingen die ons aan gaan. We zorgen dat er niet alleen naar ons geluisterd wordt, maar dat er ook echt dingen veranderen. Als lid van de KinderAdviesRaad mag je meedenken over wat nou goede zorg is voor een kind, en wat daar voor nodig is.Wat vragen we aan je?

Wie zitten er in?

  • kinderen en jongeren die zelf ervaring hebben met ziek zijn of zorg.
  • kinderen en jongeren die een brus (broer of zus) zijn van iemand die zorg nodig heeft (gehad).
  • kinderen en jongeren die nog nooit zorg nodig hebben gehad of dit van dichtbij hebben meegemaakt.
  • Juist deze mengelmoes van ervaringen maakt dat we samen met elkaar in gesprek kunnen gaan over wat er goed gaat en over wat beter kan!

Wat vragen we van je?

  • We vragen je om mee te denken met ons. Bijvoorbeeld over hoe een gesprek bij de dokter moet gaan, hoe de zorg op school geregeld kan worden, etc.
  • We bepalen samen met elkaar hoe dit er uit gaat zien, bijvoorbeeld hoe vaak we elkaar zien en wat de onderwerpen zijn waar we het over willen hebben. Meestal vergaderen we online, zo’n 8 keer per jaar.
  • Je ontmoet leeftijdsgenoten en wordt ook uitgenodigd voor de landelijke KAR-dag waar alle kinderadviesraden samen komen.
  • Behalve dat we praten over verschillende onderwerpen is het ook gewoon super gezellig!

Twijfel je of dit iets voor jou is of heb je andere vragen aan ons?

Neem contact op met voorzitters Annemijn & Mara (en onze KAR-begeleider Esen): kar@kindenziekenhuis.nl.

Meld je aan!

Je kan je makkelijk aanmelden door op onderstaande link te klikken:

https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/aanmeldenlandelijkekar

Vraag je ook even toestemming aan je ouders/verzorgers?

Kijktip

Leestip

Lees ook eens dit artikel over de Landelijke KAR-dag 2023 en bekijk de aftermovie van 2022:

kindenzorg.nl/kinderadviesraden-dag-2019/